TERMENI SI CONDITII

 1. Despre Noi

Serviciul www.lacalin.ro este oferit de X-BLAST SRL cu sediul in Sighet, judetul Maramures, inmatriculata in Registrul comertului sub nr. J24/1206/2004   avand cod unic de inregistrare   RO 16673445             , denumita in cele ce urmeaza Societatea.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

Prin posta la adresa de corespondenta de mai sus.

Prin e-mail la urmatoarea adresa: office@lacalin.ro – pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, pentru initiere colaborari si parteneriate, etc. Prin telefon la numarul: 0730 076 606, persoana contact: Laura Vancea

 1. Despre lacalin.ro

www.lacalin.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon.

III. Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului lacalin.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, programe si alte date – este proprietatea X-BLAST SRL si este aparat de Legea Dreptului de Autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea a oricaror elemente enumerate mai sus, fara acordul scris al X-BLAST SRL, se pedepseste conform legilor in vigoare.

 1. Inregistrarea ca utilizator

Site-ul www.lacalin.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.lacalin.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.lacalin.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate. Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.lacalin.ro. Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.lacalin.ro, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore. www.lacalin.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.

 1. Datele Personale

Prin inregistrarea ca utilizator al www.lacalin.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.lacalin.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.lacalin.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.lacalin.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.

 1. Produse si servicii

Produsele si serviciile sunt oferite in limita stocului disponibil. X-BLAST SRL nu ofera nicio garantie in mod expres sau implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui site, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau a serviciilor se face pe propriul risc. X-BLAST SRL nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate.

Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, aspect, etc.).

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de X-BLAST SRL oricarui client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de  X-BLAST SRL de la acest client.

Indiferent de modul de transmitere a comenzii (pe site, prin e-mail, telefonic, prin alta metoda) acceptarea acestei comenzi, deci incheierea acordului de vointa si a contractului de vanzare cumparare se face in momentul semnarii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala tine loc de contract de vanzare-cumparare. Lansarea comenzii, e-mail-ul automat care se transmite dupa primirea comenzii si discutiile telefonice, prin e-mail si prin orice alte metode, cu personalul lacalin.ro, nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci nu semnifica incheierea contractului la distanta.

VII. Preturile

Preturile prezentate includ TVA, insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site acest lucru. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma sau, in cazul comenzilor online, acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei.

VII.1. Metode de plata

Plata produselor comandate conform acestui Contract cu Clientii se poate efectua in avans sau la livrarea produselor. X-BLAST SRL isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata; dovada platii trebuie trimisa catre X-BLAST SRL la adresa de e-mail office@lacalin.ro. Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul X-BLAST SRL. Plata in avans se considera si plata cu ajutorul cartii de credit online. In acest caz, X-BLAST SRL. va solicita procesatorului de plati electronice confirmarea securitatii si a validitatii tranzactiei si, de asemenea va efectua verificari suplimentare acolo unde este cazul, inainte de livrarea produselor. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar livrarea nu va fi realizata.

VIII. Returnarea produselor

Conform legislatiei in vigoare (ordonanta 130/2000) si Directivei 97/7/CE a Parlamentului European privind protectia consumatorilor cu privire la contractele la distanta – Art.3, pct.2, alineatul I – contractele de furnizare de produse alimentare, bauturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliul consumatorului, la resedinta acestuia sau la locul sau de munca, nu pot fi reziliate unilateral. Ca urmare, o data livrate, produsele nu mai pot fi returnate.

 1. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www.lacalin.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.lacalin.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.lacalin.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.lacalin.ro. www.lacalin.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. www.lacalin.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. www.lacalin.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

 1. Forta Majora

www.lacalin.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.lacalin.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.lacalin.ro . Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.lacalin.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.lacalin.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

 1. Publicitatea

www.lacalin.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.lacalin.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de Confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XII. Legislatia aplicabila

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.lacalin.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, si Directiva 97/7/CE a Parlamentului European.Termenii si Conditiile www.lacalin.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza orasului Sighetul Marmatiei.

 

 

Notificare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Temei legal: conform prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, (“GDPR”) în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal ale clientilor (persoane fizice / personae juridice) realizată de X-BLAST SRL în scopul executării a oricaror raporturi de drept ce fac obiectul activitatilor desfasurate de Operator, a îndeplinirii obligaţiilor legale sau în interesul legitim al Operatorului (detaliate în ,.Notificare”).

Rolul prezentei notificări este de a explica modul in care datele dumneavoastră personale sunt utilizate si scopul in care acestea sunt folosite.

 

Va rugam sa cititi cu atentie aceasta notificare!

Operatorul ( X-BLAST SRL) colectează si prelucrează datele dumneavoastră personale prin mijloace total sau parţial automatizate denumite in continuare “Instrumente de prelucrare”, in conformitate cu prevederile legale in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal si libera circulaţie a acestor date. Utilizarea Instrumentelor de prelucrare facilitează prelucrarea datelor cu caracter personal. operatorul va acorda o atentie speciala masurilor de protejare a vieţii dumneavoastră private in contextul utilizării acestor Instrumente de prelucrare.

Prin prezenta “Notificare privind prelucrarea datelor cu caracter personal” va aducem la cunoştinţa tipul de Date cu caracter personal care vor fi colectate, prelucrate si utilizate cu ajutorul Instrumentelor de prelucrare, scopurile prelucrării, persoanele carora le pot fi transmise sau divulgate Datele cu caracter personal si care sunt drepturile de care beneficiaţi in calitate de persoana vizata.

 1. Cine este responsabil de prelucrarea Datelor dumneavoastră cu caracter personal?

Operatorul, reprezentată legal prin Herbil Ioan Dinu – Administrator, este responsabil pentru prelucrarea Datelor cu caracter personal ale angajatilor.

In cazul menţionat mai sus. X-BLAST SRLeste considerat un Operator de date conform definiţiei in vigoare, prevăzută de legile si regulamentele referitoare la protecţia datelor. Astfel

 1. Despre Noi

Serviciul www.lacalin.ro este oferit de X-BLAST SRL cu sediul in Sighet, judetul Maramures, inmatriculata in Registrul comertului sub nr. J24/1206/2004   avand cod unic de inregistrare   RO 16673445             , denumita in cele ce urmeaza Societatea.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

Prin posta la adresa de corespondenta de mai sus.

Prin e-mail la urmatoarea adresa: office@lacalin.ro – pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, pentru initiere colaborari si parteneriate, etc. Prin telefon la numarul: 0730 076 606, persoana contact: Laura Vancea

 1. Despre lacalin.ro

www.lacalin.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon.

III. Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului lacalin.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, programe si alte date – este proprietatea X-BLAST SRL si este aparat de Legea Dreptului de Autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea a oricaror elemente enumerate mai sus, fara acordul scris al X-BLAST SRL, se pedepseste conform legilor in vigoare.

 1. Inregistrarea ca utilizator

Site-ul www.lacalin.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.lacalin.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.lacalin.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate. Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.lacalin.ro. Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.lacalin.ro, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore. www.lacalin.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.

 1. Datele Personale

Prin inregistrarea ca utilizator al www.lacalin.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.lacalin.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.lacalin.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.lacalin.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.

 1. Produse si servicii

Produsele si serviciile sunt oferite in limita stocului disponibil. X-BLAST SRL nu ofera nicio garantie in mod expres sau implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui site, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau a serviciilor se face pe propriul risc. X-BLAST SRL nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate.

Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, aspect, etc.).

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de X-BLAST SRL oricarui client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de  X-BLAST SRL de la acest client.

Indiferent de modul de transmitere a comenzii (pe site, prin e-mail, telefonic, prin alta metoda) acceptarea acestei comenzi, deci incheierea acordului de vointa si a contractului de vanzare cumparare se face in momentul semnarii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala tine loc de contract de vanzare-cumparare. Lansarea comenzii, e-mail-ul automat care se transmite dupa primirea comenzii si discutiile telefonice, prin e-mail si prin orice alte metode, cu personalul lacalin.ro, nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci nu semnifica incheierea contractului la distanta.

VII. Preturile

Preturile prezentate includ TVA, insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site acest lucru. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma sau, in cazul comenzilor online, acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei.

VII.1. Metode de plata

Plata produselor comandate conform acestui Contract cu Clientii se poate efectua in avans sau la livrarea produselor. X-BLAST SRL isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata; dovada platii trebuie trimisa catre X-BLAST SRL la adresa de e-mail office@lacalin.ro. Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul X-BLAST SRL. Plata in avans se considera si plata cu ajutorul cartii de credit online. In acest caz, X-BLAST SRL. va solicita procesatorului de plati electronice confirmarea securitatii si a validitatii tranzactiei si, de asemenea va efectua verificari suplimentare acolo unde este cazul, inainte de livrarea produselor. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar livrarea nu va fi realizata.

VIII. Returnarea produselor

Conform legislatiei in vigoare (ordonanta 130/2000) si Directivei 97/7/CE a Parlamentului European privind protectia consumatorilor cu privire la contractele la distanta – Art.3, pct.2, alineatul I – contractele de furnizare de produse alimentare, bauturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliul consumatorului, la resedinta acestuia sau la locul sau de munca, nu pot fi reziliate unilateral. Ca urmare, o data livrate, produsele nu mai pot fi returnate.

 1. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www.lacalin.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.lacalin.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.lacalin.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.lacalin.ro. www.lacalin.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. www.lacalin.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. www.lacalin.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

 1. Forta Majora

www.lacalin.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.lacalin.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.lacalin.ro . Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.lacalin.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.lacalin.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

 1. Publicitatea

www.lacalin.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.lacalin.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de Confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XII. Legislatia aplicabila

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.lacalin.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, si Directiva 97/7/CE a Parlamentului European.Termenii si Conditiile www.lacalin.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza orasului Sighetul Marmatiei.

 

 

Notificare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Temei legal: conform prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, (“GDPR”) în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal ale clientilor (persoane fizice / personae juridice) realizată de X-BLAST SRL în scopul executării a oricaror raporturi de drept ce fac obiectul activitatilor desfasurate de Operator, a îndeplinirii obligaţiilor legale sau în interesul legitim al Operatorului (detaliate în ,.Notificare”).

Rolul prezentei notificări este de a explica modul in care datele dumneavoastră personale sunt utilizate si scopul in care acestea sunt folosite.

 

Va rugam sa cititi cu atentie aceasta notificare!

Operatorul ( X-BLAST SRL) colectează si prelucrează datele dumneavoastră personale prin mijloace total sau parţial automatizate denumite in continuare “Instrumente de prelucrare”, in conformitate cu prevederile legale in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal si libera circulaţie a acestor date. Utilizarea Instrumentelor de prelucrare facilitează prelucrarea datelor cu caracter personal. operatorul va acorda o atentie speciala masurilor de protejare a vieţii dumneavoastră private in contextul utilizării acestor Instrumente de prelucrare.

Prin prezenta “Notificare privind prelucrarea datelor cu caracter personal” va aducem la cunoştinţa tipul de Date cu caracter personal care vor fi colectate, prelucrate si utilizate cu ajutorul Instrumentelor de prelucrare, scopurile prelucrării, persoanele carora le pot fi transmise sau divulgate Datele cu caracter personal si care sunt drepturile de care beneficiaţi in calitate de persoana vizata.

 1. Cine este responsabil de prelucrarea Datelor dumneavoastră cu caracter personal?

Operatorul, reprezentată legal prin Herbil Ioan Dinu – Administrator, este responsabil pentru prelucrarea Datelor cu caracter personal ale angajatilor.

In cazul menţionat mai sus. X-BLAST SRL este considerat un Operator de date conform definiţiei in vigoare, prevăzută de legile si regulamentele referitoare la protecţia datelor. Astfel  (“Operator de date”) decide asupra scopurilor si mijloacelor de prelucrare a Datelor dumneavoastră cu caracter personal.

 1. Care sunt categoriile de dale cu caracter personal care vor fi colectate, prelucrate si utilizate?

Vom colecta, prelucra si utiliza următoarele tipuri de Date cu caracter personal:

 1. a) Date personale de identificare (nume. prenume, denumire adresa / sediul, data naşterii / data inregistrarii, număr de telefon, adresa email. CNP / CUI, naţionalitatea, semnătură olografa);
 2. b) Date cu caracter personal privind educaţia si experienţa profesionala (istoric, calificari, autorizatii, certificări);
 3. c) Detalii personale financiare (informaţii legate de contul bancar);
 4. d) Informaţii cu privire la locaţia, imaginea si înregistrări audio-video (înregistrările video captate de camerele de supraveghere instalate la sediile X-BLAST SRL. adresa IP captata ca urmare a utilizării website-urilor si aplicaţiilor X-BLAST SRL, imagini foto/video efectuate cu ocazia anumitor evenimente sau in scop de promovare etc.);
 5. e) Date cu caracter personal privind verificări integritate, conflict de interese si validare istoric (funcţii externe/ interese externe de afaceri, detalii privind referinţele, invitaţii la evenimente si alte facilitaţi primite, rezultatele controalelor referitoare la condamnări penale si infracţiuni etc);
 6. f) Date cu caracter personal asociate performantei in activitate (rezultate evaluări, detalii şi comentarii ale evaluatorului etc.).
 1. Care sunt scopurile pentru care colectam, prelucram si utilizam Datele cu caracter personal?

X-BLAST SRL colectează si prelucrează datele dumneavoastră personale in următoarele scopuri afectate exclusiv activitatii de comert, productie si prestari servicii conform obiectului de activitate:

 1. a) Emiterea si administrarea contractelor;
 2. b) Emiterea documentelor de plata si de incasare (facturi, chitante, ordine de plata si alte instrumente de plata, etc.);
 3. c) Transmitere documente aferente plaţilor de comisioane/beneficii;
 4. d) Verificare integritate, conflict de interese si verificari/investigatii interne in scopul prevenirii si detectării potenţialelor fraude;
 5. e) Comunicări sau raportări catre autoritatile, instituţiile sau agenţiile de stat sau guvernamentale abilitate;
 6. f) Asigurarea masurilor de securitate necesare (supraveghere audio-video. monitorizare IT):
 7. g) Soluţionarea unor potenţiale plângeri si/sau litigii deferite instanţelor;
 8. h) Facilitarea colaborării si comunicării;
 1. Care este baza legala pentru care colectam, prelucram si utilizam Datele cu caracter personal?

Pentru colectarea, prelucrarea si utilizarea Datelor cu caracter personal in scopurile menţionate mai sus, avem următoarea baza legala:

 • Executarea contractului sau pentru a face demersuri la cererea dumneavoastră înainte de încheierea unui contract;
 • Obligaţii legale de a retine anumite date fiscale si transmiterea acestora către autoritatile statului;

In cazul in care prelucrarea este necesara pentru interesul legitim al X-BLAST SRL, cu excepţia situaţiilor in care prevalează interesele sau drepturile fundamentale ale dumneavoastră. Interesul legitim include, in funcţie de caz, următoarele:

 • Protejarea X-BLAST SRL, prin activitati de depistare a activitatilor ilegale, suspiciune de frauda sau situaţii care implica potenţiale ameninţări la adresa siguranţei unei persoane.
 • Consimţământul dumneavoastră, in măsură in care acesta este necesar conform legilor si regulamentelor cu privire la protecţia datelor aflate in vigoare (de exemplu, pentru oferirea de beneficii).
 1. Care sunt categoriile de destinatari către care se pot divulga datele personale colectate si prelucrate?

In scopurile declarate, putem divulga Datele dumneavoastră cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari:

 • Autoritatile statului (autoritati fiscale si cele din domeniul ocupării forţei de munca. MAI etc.), precum si autoritati din spatial Uniunii Europene la solicitarea expresa a acestora;
 • Furnizori de servicii implicaţi in mod direct/indirect in procesul de administrare contracte (dezvoltatori de servicii, mentenanta si suport IT. furnizori de bunuri sau servicii pentru oferirea beneficiilor, gestionare documente, etc.);
 • Instanţe judecătoreşti sau arbitrale. notari publici, avocaţi, executori judecătoreşti, birouri de traduceri, banc, alte servicii autorizate;
 • Furnizori terti de servicii si consultanta (servicii privind cursuri de formare si dezvoltare profesionala, servicii de achiziţie, etc.).
 1. In ce condiţii are loc transferul datelor personale intr-o tara din afara Zonei Economice Europene?

Datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi prelucrate la nivel global către alte institutii aflate in exteriorul Zonei Economice Europene. Pentru astfel de transferuri, X-BLAST SRL se va asigura ca transferul de date cu caracter personal este reglementat cu acelaşi nivel de securitate si de strictete ca si transferurile efectuate in cadrul Comunităţii Europene.

 1. Pentru ce perioada păstrăm datele dumneavoastră sau care sunt criteriile utilizate pentru stabilirea perioadelor de stocare?

Ne asumam angajamentul sa păstrăm datele dumneavoastră cu caracter personal numai pe perioada necesara îndeplinirii scopurilor pentru care au fost colectate si prelucrate sau a îndeplinirii unei obligaţii legale.

 1. Care sunt drepturile de care beneficiaţi in ceea ce priveşte datele dumneavoastră personale?

Dreptul de acces la datele cu caracter personal

Dreptul de acces va permite sa obţineţi din partea noastra o confirmare a faptului ca X-BLAST SRL prelucrează sau nu, date personale care va privesc si ce astfel de date sunt prelucrate. In cazul in care datele cu caracter personal care va privesc, nu sunt colectate de la dumneavoastră, orice informaţii disponibile privind sursa acestora, in cazurile in care nu avem o interdicţie legala privind divulgarea sursei.

Dreptul la rectificare

Acesta presupune dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea datelor cu caracter personal inexacte sau incomplete care va privesc sau completarea acestora, atunci când acestea sunt incomplete.

Dreptul Ia ştergerea dalelor Sau ..dreptul de a fi uitat“

Acesta presupune dreptul de a solicita ştergerea datelor cu caracter personal care va privesc, in anumite circumstanţe, precum (i) atunci când datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate, (ii) datele dumneavoastră au fost prelucrate ilegal, (iii) atunci când prelucrarea datelor a avut loc pe baza consimţământului dumneavoastră, iar acest consimţământ a fost retras.

Dreptul de a va retrage consimţământul

Consimţământul poate fi retras in orice moment, atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal care va privesc a fost efectuata pe baza consimţământului dumneavoastră.

Dreptul la restrictionarea prelucrării

Acesta presupune dreptul de a solicita si de a obţine restrictionarea prelucrării datelor cu caracter personal care va privesc, in anumite circumstanţe, precum (i) atunci când dumneavoastră contestaţi exactitatea datelor, pe perioada ce ne-ar permite verificarea exactitatii acelor date. (ii) datele dumneavoastră au fost prelucrate ilegal, iar dumneavoastră va opuneţi ştergerii acestora, solicitând restrictionarea utilizării lor.

Dreptul la portabilitatea datelor

Acesta presupune ca aveţi dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati furnizat, cu dreptul de a le transmite unui alt operator, in cazul in care (i) prelucrarea datelor s-a efectuat fie in baza consimţământului dumneavoastră sau a contractului încheiat cu noi. iar prelucrarea datelor cu caracter personal s-a efectuat prin mijloace automate. Acest drept poate fi exercitat, numai in măsură in care prelucrarea datelor furnizate a fost efectuata exclusiv prin mijloace automate si doar acolo unde extragerea acestor date este fezabila din punct de vedere al capacitatilor tehnice folosite de Operator.

Dreptul la opoziţie

Acesta presupune ca. in orice moment, aveţi dreptul de a va opune, din motive legate de situaţia particulara in care va aflaţi, prelucrării datelor cu caracter personal in anumite circumstanţe, precum (i) atunci când prelucrarea a fost efectuata in interesul nostru legitim sau (ii) când prelucrarea are drept scop marketingul direct, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor dispoziţii.

Dreptul de a depune o plângere la noi si/sau la autoritatea competenta privind protecţia datelor Dreptul de a va adresa justiţiei

 

 1. Cum ne puteti contacta pentru a solicita mai multe informaţii si/sau pentru a va exercita drepturile menţionate mai sus?

Pentru exercitarea drepturilor menţionate, precum si pentru orice întrebări suplimentare cu privire la aceasta informare sau in legătură cu utilizarea de către X-BLAST SRL a datelor personale ce va privesc, va rugam sa ne contactaţi prin una din modalitatile de mai jos:

 • prin email – la adresa: office@lacalin.ro
 • personal – la oricare din punctele de lucru ale X-BLAST SRLsau la sediu din loc. Sighetu Marmatiei, Str. Lucian Blaga, Nr. 28, Jud. Maramures
 • printr-o cerere transmisa prin posta la adresa Sighetu Marmatiei, Str. Lucian Blaga, Nr. 2, 435500, Jud. Maramures
 • telefonic – la numărul: 0730076606
 1. Cat de des actualizam prezenta informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal?

Prezenta informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal se supune unor revizuiri periodice. Pentru a fi informat cu privire la eventuale actualizari/modificari importante care pot avea un impact asupra prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, va rugam sa consultaţi periodic documentaţia aferenta protecţiei datelor.

(“Operator de date”) decide asupra scopurilor si mijloacelor de prelucrare a Datelor dumneavoastră cu caracter personal.

 1. Care sunt categoriile de dale cu caracter personal care vor fi colectate, prelucrate si utilizate?

Vom colecta, prelucra si utiliza următoarele tipuri de Date cu caracter personal:

 1. a) Date personale de identificare (nume. prenume, denumire adresa / sediul, data naşterii / data inregistrarii, număr de telefon, adresa email. CNP / CUI, naţionalitatea, semnătură olografa);
 2. b) Date cu caracter personal privind educaţia si experienţa profesionala (istoric, calificari, autorizatii, certificări);
 3. c) Detalii personale financiare (informaţii legate de contul bancar);
 4. d) Informaţii cu privire la locaţia, imaginea si înregistrări audio-video (înregistrările video captate de camerele de supraveghere instalate la sediile X-BLAST SRL. adresa IP captata ca urmare a utilizării website-urilor si aplicaţiilor X-BLAST SRL, imagini foto/video efectuate cu ocazia anumitor evenimente sau in scop de promovare etc.);
 5. e) Date cu caracter personal privind verificări integritate, conflict de interese si validare istoric (funcţii externe/ interese externe de afaceri, detalii privind referinţele, invitaţii la evenimente si alte facilitaţi primite, rezultatele controalelor referitoare la condamnări penale si infracţiuni etc);
 6. f) Date cu caracter personal asociate performantei in activitate (rezultate evaluări, detalii şi comentarii ale evaluatorului etc.).
 1. Care sunt scopurile pentru care colectam, prelucram si utilizam Datele cu caracter personal?

X-BLAST SRL colectează si prelucrează datele dumneavoastră personale in următoarele scopuri afectate exclusiv activitatii de comert, productie si prestari servicii conform obiectului de activitate:

 1. a) Emiterea si administrarea contractelor;
 2. b) Emiterea documentelor de plata si de incasare (facturi, chitante, ordine de plata si alte instrumente de plata, etc.);
 3. c) Transmitere documente aferente plaţilor de comisioane/beneficii;
 4. d) Verificare integritate, conflict de interese si verificari/investigatii interne in scopul prevenirii si detectării potenţialelor fraude;
 5. e) Comunicări sau raportări catre autoritatile, instituţiile sau agenţiile de stat sau guvernamentale abilitate;
 6. f) Asigurarea masurilor de securitate necesare (supraveghere audio-video. monitorizare IT):
 7. g) Soluţionarea unor potenţiale plângeri si/sau litigii deferite instanţelor;
 8. h) Facilitarea colaborării si comunicării;
 1. Care este baza legala pentru care colectam, prelucram si utilizam Datele cu caracter personal?

Pentru colectarea, prelucrarea si utilizarea Datelor cu caracter personal in scopurile menţionate mai sus, avem următoarea baza legala:

 • Executarea contractului sau pentru a face demersuri la cererea dumneavoastră înainte de încheierea unui contract;
 • Obligaţii legale de a retine anumite date fiscale si transmiterea acestora către autoritatile statului;

In cazul in care prelucrarea este necesara pentru interesul legitim al X-BLAST SRL, cu excepţia situaţiilor in care prevalează interesele sau drepturile fundamentale ale dumneavoastră. Interesul legitim include, in funcţie de caz, următoarele:

 • Protejarea X-BLAST SRL, prin activitati de depistare a activitatilor ilegale, suspiciune de frauda sau situaţii care implica potenţiale ameninţări la adresa siguranţei unei persoane.
 • Consimţământul dumneavoastră, in măsură in care acesta este necesar conform legilor si regulamentelor cu privire la protecţia datelor aflate in vigoare (de exemplu, pentru oferirea de beneficii).
 1. Care sunt categoriile de destinatari către care se pot divulga datele personale colectate si prelucrate?

In scopurile declarate, putem divulga Datele dumneavoastră cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari:

 • Autoritatile statului (autoritati fiscale si cele din domeniul ocupării forţei de munca. MAI etc.), precum si autoritati din spatial Uniunii Europene la solicitarea expresa a acestora;
 • Furnizori de servicii implicaţi in mod direct/indirect in procesul de administrare contracte (dezvoltatori de servicii, mentenanta si suport IT. furnizori de bunuri sau servicii pentru oferirea beneficiilor, gestionare documente, etc.);
 • Instanţe judecătoreşti sau arbitrale. notari publici, avocaţi, executori judecătoreşti, birouri de traduceri, banc, alte servicii autorizate;
 • Furnizori terti de servicii si consultanta (servicii privind cursuri de formare si dezvoltare profesionala, servicii de achiziţie, etc.).
 1. In ce condiţii are loc transferul datelor personale intr-o tara din afara Zonei Economice Europene?

Datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi prelucrate la nivel global către alte institutii aflate in exteriorul Zonei Economice Europene. Pentru astfel de transferuri, X-BLAST SRL se va asigura ca transferul de date cu caracter personal este reglementat cu acelaşi nivel de securitate si de strictete ca si transferurile efectuate in cadrul Comunităţii Europene.

 1. Pentru ce perioada păstrăm datele dumneavoastră sau care sunt criteriile utilizate pentru stabilirea perioadelor de stocare?

Ne asumam angajamentul sa păstrăm datele dumneavoastră cu caracter personal numai pe perioada necesara îndeplinirii scopurilor pentru care au fost colectate si prelucrate sau a îndeplinirii unei obligaţii legale.

 1. Care sunt drepturile de care beneficiaţi in ceea ce priveşte datele dumneavoastră personale?

Dreptul de acces la datele cu caracter personal

Dreptul de acces va permite sa obţineţi din partea noastra o confirmare a faptului ca X-BLAST SRL prelucrează sau nu, date personale care va privesc si ce astfel de date sunt prelucrate. In cazul in care datele cu caracter personal care va privesc, nu sunt colectate de la dumneavoastră, orice informaţii disponibile privind sursa acestora, in cazurile in care nu avem o interdicţie legala privind divulgarea sursei.

Dreptul la rectificare

Acesta presupune dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea datelor cu caracter personal inexacte sau incomplete care va privesc sau completarea acestora, atunci când acestea sunt incomplete.

Dreptul Ia ştergerea dalelor Sau ..dreptul de a fi uitat“

Acesta presupune dreptul de a solicita ştergerea datelor cu caracter personal care va privesc, in anumite circumstanţe, precum (i) atunci când datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate, (ii) datele dumneavoastră au fost prelucrate ilegal, (iii) atunci când prelucrarea datelor a avut loc pe baza consimţământului dumneavoastră, iar acest consimţământ a fost retras.

Dreptul de a va retrage consimţământul

Consimţământul poate fi retras in orice moment, atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal care va privesc a fost efectuata pe baza consimţământului dumneavoastră.

Dreptul la restrictionarea prelucrării

Acesta presupune dreptul de a solicita si de a obţine restrictionarea prelucrării datelor cu caracter personal care va privesc, in anumite circumstanţe, precum (i) atunci când dumneavoastră contestaţi exactitatea datelor, pe perioada ce ne-ar permite verificarea exactitatii acelor date. (ii) datele dumneavoastră au fost prelucrate ilegal, iar dumneavoastră va opuneţi ştergerii acestora, solicitând restrictionarea utilizării lor.

Dreptul la portabilitatea datelor

Acesta presupune ca aveţi dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati furnizat, cu dreptul de a le transmite unui alt operator, in cazul in care (i) prelucrarea datelor s-a efectuat fie in baza consimţământului dumneavoastră sau a contractului încheiat cu noi. iar prelucrarea datelor cu caracter personal s-a efectuat prin mijloace automate. Acest drept poate fi exercitat, numai in măsură in care prelucrarea datelor furnizate a fost efectuata exclusiv prin mijloace automate si doar acolo unde extragerea acestor date este fezabila din punct de vedere al capacitatilor tehnice folosite de Operator.

Dreptul la opoziţie

Acesta presupune ca. in orice moment, aveţi dreptul de a va opune, din motive legate de situaţia particulara in care va aflaţi, prelucrării datelor cu caracter personal in anumite circumstanţe, precum (i) atunci când prelucrarea a fost efectuata in interesul nostru legitim sau (ii) când prelucrarea are drept scop marketingul direct, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor dispoziţii.

Dreptul de a depune o plângere la noi si/sau la autoritatea competenta privind protecţia datelor Dreptul de a va adresa justiţiei

 

 1. Cum ne puteti contacta pentru a solicita mai multe informaţii si/sau pentru a va exercita drepturile menţionate mai sus?

Pentru exercitarea drepturilor menţionate, precum si pentru orice întrebări suplimentare cu privire la aceasta informare sau in legătură cu utilizarea de către X-BLAST SRL a datelor personale ce va privesc, va rugam sa ne contactaţi prin una din modalitatile de mai jos:

 • prin email – la adresa: office@lacalin.ro
 • personal – la oricare din punctele de lucru ale X-BLAST SRL sau la sediu din loc. Sighetu Marmatiei, Str. Lucian Blaga, Nr.28, 435500, Jud. Maramures
 • printr-o cerere transmisa prin posta la adresa Sighetu Marmatiei, Str. Lucian Blaga Nr. 28, 435500, Jud. Maramures
 • telefonic – la numărul: 0730076606
 1. Cat de des actualizam prezenta informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal?

Prezenta informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal se supune unor revizuiri periodice. Pentru a fi informat cu privire la eventuale actualizari/modificari importante care pot avea un impact asupra prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, va rugam sa consultaţi periodic documentaţia aferenta protecţiei datelor.